Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У США можуть цього тижня ухвалити законопроект про допомогу Ізраїлю, про Україну не йдеться, — Bloomberg

Спікер Палати представників, нижньої палати Конгресу Cполучених Штатів Америки, Майк Джонсон у інтерв'ю Fox News повідомив, що законопроект про допомогу Ізраїлю може бути ухвалений цього тижня. За його словами, пропозиції адміністрації президента США Джо Байдена щодо спільного пакету, що міститиме допомогу Україні, буде проігноровано. Планується розділити допомогу Ізраїлю та Україні.

Про це інформує Bloomberg, який цитує Джонсона.

"Цього тижня ми внесемо в Палату представників окремий законопроект про фінансування Ізраїлю. Ми вважаємо, що це нагальна і термінова потреба", — заявив Джонсон.

Він додав, що законопроект, який стосується лише Ізраїлю, отримає підтримку двох партій і у Палаті представників, і у Сенаті США.

"Ми не повинні більше витрачати час, і я думаю, що цього тижня ми передамо це у Палату представників", — сказав Джонсон.

Допомога США Україні та Ізраїлю: останні заяви Джонсона

Адміністрація президента США Джо Байдена 20 жовтня запросила у Конгресу 106 мільярдів доларів. Кошти мали витратити на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим іноземним державам. Найбільша частка фінансування, а саме 61,4 мільярда доларів, мала піти саме для України.

Республіканець Майк Джонсон, якого обрали спікером Палати представників Конгресу США, заявляв, що Палата представників розгляне допомогу Україні та Ізраїлю окремо, а не разом, як передбачав запит адміністрації Байдена.

Пізніше Джонсон заявляв, що республіканці в Палаті представників запропонують пакет для Ізраїлю на суму 14,5 мільярдів доларів, що трохи більше, ніж просив адміністрація Байдена.

Нагадаємо, минулого тижня Майк Джонсон несподівано заявив, що США не допустять перемоги Росії у війні проти України, адже це може підштовхнути Китай до початку збройної агресії проти Тайваню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.10.2023 00:03