Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У США Палата представників обрала спікером прихильника Трампа, який блокував допомогу Україні

У Сполучених Штатах Америки Палата представників обрала нового спікера. Ним став республіканець-трампіст Майк Джонсон.

Про це стало відомо з результатів голосування Палати представників США.

Зазначається, що Джонсон отримав підтримку 220 конгресменів-республіканців. Для перемоги було достатньо 217 голосів. Жоден з представників Республіканської партії не голосував проти.

Хто такий Майк Джонсон

Для Майка Джонсона це вже його четвертий термін в Конгресі. Він потрапив до Палати представників США у 2016 році. Джонсон є соратником 45 президента США Дональда Трампа. Він захищав його під час слухань щодо імпічменту, а також підтримував позов про скасування результатів виборів 2020 року в чотирьох штатах.

Джонсон і Україна

Новий спікер Палати представників займає відверто антиукраїнську позицію. У травні минулого року Джонсон голосував проти пакета допомоги Україні на 40 мільярдів доларів. Ці гроші він вважав за краще витратити на посилення південного кордону США та інші внутрішні потреби.

"Ми не повинні відправляти ще 40 мільярдів доларів за кордон, коли наш власний кордон у хаосі, американські матері намагаються знайти дитячу суміш, ціни на бензин рекордно високі, а американські сім’ї намагаються звести кінці з кінцями, без достатнього контролю над тим, куди підуть гроші", — говорив він тоді.

Нагадаємо, 3 жовтня Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті. Це вперше в історії США, коли спікера достроково відправили у відставку. Демократична партія у повному складі проголосувала за відставку Маккарті. Після цього розпочався процес виборів нового спікера.

Республіканці, яких більшість у нижній палаті, обрали своїм основним кандидатом Джимом Джорданом, який є противником допомоги Україні. Однак він не зміг вступити на посаду після трьох голосувань у Палаті представників — не набрав потрібної кількості голосів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2023 21:45