Фото: росЗМІ

У США пообіцяли "всіма можливими способами" притягнути Росію до відповідальності

Сполучені штати Америки розглянуть всі можливі способи, щоб притягти Росію до відповідальності за її агресію проти України. В пріоритеті військова підтримка Києва.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Сполучені Штати досі не визнали Росію державою-спонсором тероризму через те, що зараз такий крок матиме "контрпродуктивні побічні ефекти". Зокрема, це позбавить гуманітарні організації можливості доправляти допомогу в регіон. Речник переконує, що США надалі притягуватиме Росію до відповідальності за допомогою низки інших кроків. Він уточнив, що має на увазі поставки зброї й обладнання в Україну, а також запровадження санкцій та заходів експортного контролю.

"Ми розглядатимемо всі способи, за допомогою яких ми зможемо притягти Росію до відповідальності за її дії. Найважливішим із яких є подальша підтримка наших українських партнерів, щоби вони могли дати відсіч російським військам, які вторглися в країну", — зауважив представник Держдепу.

Нагадаємо, Європейський Союз та країни "Великої сімки" обговорюють спеціальний трибунал для Росії за злочини проти України. Нові рішення можуть бути прийняті вже 7 липня на зустрічі в Токіо.

У вересні 2022 року президент Володимир Зеленський утворив робочу групу, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

У квітні Молдова приєдналася до країн, які працюють над створенням Спеціального трибуналу для Росії. Згодом це зробила й Північна Македонія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.05.2023 22:59