Фото: "Слово і Діло"

Лавров знову погрожує союзникам України: вимагає "не добивати" Росію

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров поскаржився, що Захід нібито "продовжує нагнітати ситуацію" в Україні". Мовляв, це робиться, щоби "добити Росію".

Про це Лавров заявив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Царьград".

Глава МЗС Росії заявив, що його не тішать поставки Україні далекобійних ракет від союзників і плани передати літаки в найближчому майбутньому. Він переконує, що Захід нібито "з піною біля рота повторює заклинання" дати Україні більше озброєння, щоб "добити Росію".

"Напевно, вони не наївні люди. Принаймні їхні військові мали б пояснити політикам, що на якомусь етапі дія зустрічає протидію. Якщо ви задираєте планку і нарощуєте якість протистояння, то ви, напевно, повинні очікувати відповідної реакції хоча б за законами фізики та воєнного часу", — пригрозив Лавров.

Нагадаємо, Росія продовжуватиме війну з Україною, щоби запобігти обстрілам своїх прикордонних областей. Таку заяву зробив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Також Велика Британія за останній рік провела навчання для 15 000 українських військових. Улітку 2023 року британські інструктори почнуть готувати українських бійців для польотів на винищувачах F-16.

Відомо, що Велика Британія передасть Україні сотні ракет протиповітряної оборони та нові ударні безпілотники великої дальності. Таку заяву зробить прем'єр-міністр Ріші Сунак після приїзду Володимира Зеленського для проведення "переговорів по суті".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2023 13:25