Удари по хуситах у Ємені. Фото: росЗМІ

У США повідомили про ще один раунд ударів по Ємену

Сполучені Штати Америки та Велика Британія провели другий раунд ударів по Ємену. Цього разу під атакою також перебували об'єкти хуситів.

Про це заявив директор Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал-лейтенант Дуглас Сімс, якого цитує кореспондент "Голосу Америки" Михайло Комадовський у соцмережі Х.

"Ввечері в четвер (за місцевим часом, — ред.) американські та британські сили завдали другого раунду ударів, атакувавши 12 локацій хуситів", — наводить журналіст слова Сімса.

При цьому той уточнив, що такі удари відбулися після того, як США та Британія вразили 60 цілей у 16 місцях.

Що передувало

Як відомо, хусити останні кілька місяців неодноразово намагалися атакувати цивільні судна в Червоному морі. Також під їхні удари потрапляли кораблі США і не лише.

У відповідь американські та британські військові у ніч на 12 січня розпочали військову операцію проти хуситів у Ємені. Було завдано авіаударів по об'єктах, пов'язаних з цим терористичним угрупуванням. Удари завдавалися з винищувачів і ракетами "Томагавк" по таких об'єктах як радіолокаційні системи, місця зберігання та запуску дронів, місця зберігання та запуску балістичних ракет, а також місця зберігання та запуску крилатих ракет.

Нагадаємо, міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі заявив, що подальші удари по Ємену не плануються, і наголосив на тому, що проведення військової операції було необхідним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.01.2024 02:22