У США повідомили, що отримає Україна з нового пакету військової допомоги

25 КВІТНЯ 2022 15:29

У США розкрили деталі нового пакету допомоги, який напередодні анонсували держсекретар Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін. Частина з цих коштів буде направлена для оснащення України новітнім озброєнням.

Про це пише TrueUA із посиланням на Госдеп США.

Зазначається, що США виділили 713 млн доларів для України, 15 інших країн-членів НАТО, партнерів у Центральній і Східній Європі.

Пакет містить фінансування у розмірі 650 млн доларів, передбачене законом про додаткові асигнування для України. З цих коштів понад 322 млн доларів призначені для підтримки спроможностей України, забезпечення Збройних сил більш передовим озброєнням та системами протиповітряної оборони.

Також Блінкен повідомив, що США продадуть військові облігації на 165 млн доларів, які підуть на закупку боєприпасів для України.

"З початку нового вторгнення Росії в Україну, з 24 лютого, Сполучені Штати виділили близько 3,7 млрд доларів на допомогу і надали понад 4,3 млрд доларів з початку роботи Адміністрації Байдена", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 квітня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 800 мільйонів доларів. Цей пакет міститиме артилерійські системи, гаубиці та боєприпаси до них, тактичні дрони.

Світ, 25.04.2022 15:29