Джон Кірбі. Фото: Global Images Ukraine

У США виділили три пріоритети для зимової підтримки України у війні з Росією

У Сполучених Штатах Америки виокремили три пріоритети для зимової підтримки Збройних сил України. Йдеться про системи протиповітряної оборони та інженерне обладнання.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки США Джона Кірбі.

За його словами, президент США Джо Байден назвав пріоритетом допомогу Україні пройти зимовий період. Уряд вже отримав відповідне доручення. Загалом Адміністрація американського лідера виокремила три ключових напрямки для зимової підтримки ЗСУ.

"По-перше, ми посилюємо можливості української протиповітряної оборони, щоб вони могли збивати російські ракети та іранські безпілотники, націлені на критичну інфраструктуру. По-друге, ми допомагаємо зміцнити енергетичну інфраструктуру. По-третє, ми передаємо резервне обладнання та матеріали, у тому числі високовольтні автотрансформатори, промислові паливні генератори та мобільне автономне обладнання, щоб підвищити стійкість та запобігти втратам тепла та електроенергії", — наголосив Кірбі.

Він уточнив, що США разом з партнерами надали Україні не лише зенітні ракетні комплекси Patriot, Hawk та Avenger, а й захисне обладнання, зокрема спеціальні сітки, арматура та бар'єри HESCO для захисту важливих об'єктів.

Нагадаємо, Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена наполягає, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту щодо виділення додаткового фінансування. Наразі переговори з представниками Конгресу США тривають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 00:11