Джо Байден. Джерело: сторінка американського президента в X (колишній Twitter)

У США знову уникнули "шатдауну": Байден підписав указ

У п’ятницю, 19 січня, президент США Джо Байден підписав тимчасове продовження фінансування федеральних установ. Це означає уникнення урядового "шатдауну", що міг настати вже 20 січня.

Про це повідомив офіційний сайт Білого дому. Очільник американської держави затвердив закон H.R. 2872, який передбачає асигнування на 2024 фінансовий рік для безперервних проектів і заходів.

Йдеться про двоетапний формат: у чотирьох — із 12 до 1 березня, а для решти восьми — до 8 березня.

Відтак, вже втретє за останні п'ять місяців Сполученим Штатам Америкм вдалося уникнути часткового призупинення роботи уряду — "шатдауну".

Раніше Палата представників Конгресу схвалила проміжний законопроект про фінансування та запобігання частковому припиненню роботи уряду до початку березня.

Учора стало відомо, що президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоби забезпечити допомогу для України. Поступки Білого дому викладуть у спеціальній угоді, яку наразі розробляють в Сенаті. Вона обмежить можливість мігрантів просити притулку на південному кордоні.

Нагадаємо, що Дональд Трамп виступив проти компромісної угоди з Білим домом. У ній передбачено одночасно укріплення кордону з Мексикою та виділення військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 22:25