Дональд Трамп. Джерело: Facebook

Трамп не підтримує угоду, від якої залежить американська допомога Україні

Дональд Трамп виступив проти компромісної угоди з Білим домом. У ній передбачено одночасно укріплення кордону з Мексикою та виділення військової допомоги Україні.

Про це він написав у своїй власній соцмережі The Truth.

"Я вважаю, що нам не варто укладати угоду про кордон узагалі, якщо ми не отримаємо все, щоби припинити навалу мільйонів і мільйонів людей з нізвідки в нашу країну. Також я не сумніваюся, що наш спікер Палати представників Майк Джонсон укладе тільки таку угоду, яка буде ідеальною для кордону", — написав Трамп.

Скріншот зі сторінки Дональда Трампа в соцмережі

Скріншот зі сторінки Дональда Трампа в соцмережі

До речі, як повідомив ABC News, спікер Палати представників Майк Джонсон відверто зізнався, що постійно радиться з Трампом з приводу укладення угоди з Білим домом.

"Президент Трамп не помиляється. Ми з ним доволі часто говорили про це. Позаминулого вечора я розмовляв із ним на ту ж тему", — сказав Джонсон.

Він згодом уточнив, що спілкується з Дональдом Трампом "кожні декілька днів".

Конгресмен-демократ Джеймі Раскін нещодавно заявив, що республіканці "виконують накази Дональда Трампа й активно перешкоджають двопартійній угоді про кордон". На думку демократів, республіканці не хочуть, щоб угоду про кордон (а заодно й виділення допомоги Україні) уклали до президентських виборів у листопаді 2024 року, оскільки ця тема центральна у передвиборчій риториці Трампа.

Нагадаємо, американський законодавець від Республіканської партії Мітч Макконнелл заявив учора, що Сенат може розглянути фінансування допомоги України від США наступного тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 17:15