Сенат США. Фото зі соцмереж

Республіканці США визначилися, коли розглянуть питання допомоги Україні

Американський законодавець від Республіканської партії Мітч Макконнелл заявив, що Сенат може розглянути фінансування допомоги України від США наступного тижня.

Про це повідомив The Hill із посиланням на заяву політика під час спілкування з журналістами. За його словами, порядок денний у Сенаті контролює більшість демократів, але він упевнений, що учасники переговорів опублікують угоду стосовно безпеки кордонів за декілька днів.

"Я припускаю, що ми, найімовірніше, розглянемо це питання в Сенаті наступного тижня. Ми сподіваємося отримати пакет заходів, що заслуговують на довіру, це стосується і документів кордону", — зазначив республіканець.

Політик констатував, що не знає, яким буде результат у Палаті представників, що ухвалює остаточне рішення після рішення Сенату.

"Ми працюємо над тим, щоб отримати пакет, який заслуговуватиме на довіру та стосується питань національної безпеки та безпеки кордонів", — додав Макконнелл.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоби забезпечити допомогу для України. Поступки Білого дому викладуть у спеціальній угоді, яку наразі розробляють в Сенаті. Вона обмежить можливість мігрантів просити притулку на південному кордоні. Американські журналісти додали, що угоду укладуть в обмін на нову військову допомогу Україні й Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 20:26