Джо Байден. Джерело: Офіс президента України

Байден пішов на компроміс із республіканцями щодо імміграційної політики для забезпечення допомоги Україні, — ЗМІ

Президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоби забезпечити допомогу для України. Поступки Білого дому викладуть у спеціальній угоді, яку наразі розробляють в Сенаті. Вона обмежить можливість мігрантів просити притулку на південному кордоні.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal. Журналісти додали, що угоду укладуть в обмін на нову військову допомогу Україні й Ізраїлю.

Щоправда, додали вони, виникають нові складнощі, оскільки республіканці в Палаті представників висувають жорсткіші вимоги.

Готовність Байдена вести переговори з республіканцями свідчить про те, що він збирається піти на поступки "правим", щоб укласти угоду з питань імміграції та забезпечити фінансування України та Ізраїлю.

Представник Білого дому заявив, що адміністрація Байдена запропонувала найбільше за останні десятиліття розширення законних шляхів, працювала з партнерами у всьому регіоні над розв’язанням проблеми нелегальної міграції та забезпечила дотримання закону, депортувавши та повернувши понад 482 тисяч осіб, які не мали законного статусу для перебування в США.

"Як сказав президент, наша імміграційна система зламана, і саме тому його адміністрація працює над пошуком двопартійної угоди щодо фінансування кордонів і політики, яка забезпечить ефективні та значущі реформи", — додав він.

Президенту США все ще не подобається ідея повертати будь-яку форму політики Remain to Mexico, хоча радники надали йому багато ідей щодо того, як запустити програму, яка надає пріоритет безпеці мігрантів.

Він також виступив проти широкомасштабних рейдів на робочих місцях, націлених на роботодавців, які наймають багато іммігрантів без документів, і проти затримання сімей мігрантів на кордоні.

Попри це, в умовах політичного тиску Байден повторив радникам, що його пріоритетом є стрімке падіння міграції, та погодився з певними заходами, які вживав колишній президент США Дональд Трамп.

Журналісти додали, що впродовж своєї політичної кар'єри Байден рідко брався за питання імміграційної політики, а коли він це робив, то підтримував поміркованішу позицію.

Нагадаємо, що 18 січня президент США Джо Байден провів зустріч із лідерами Конгресу. Під час переговорів розглядалося питання розблокування фінансування на подальшу допомогу для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 17:20