Джо Байден. Джерело сторінка американського президента в мережі X (колишній Twtter)

Байден збирає термінову зустріч американських політиків для обговорення допомоги Україні

Президент США Джо Байден запросив на завтра, 17 січня, лідерів Конгресу до Білого дому на зустріч, щоб обговорити переговори щодо законопроекту про витрати на національну безпеку для допомоги Україні.

Про це повідомив Reuters. Названо також список тих, хто, ймовірно, візьме участь у зустрічі:

  • лідер більшості в Сенаті Чак Шумер;
  • лідер республіканців в Сенаті Мітч Макконнелл;
  • спікер Майк Джонсон;
  • лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс.

Раніше сьогодні радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі зазначав, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америка все ще не може домовитися з Конгресом щодо фінансування додаткової оборонної допомоги для України. Проте в Білому домі сподіваються, що із законодавцями це питання зможуть погодити за декілька тижнів.

Раніше президент США Джо Байден заявляв, що готовий піти на "значні компроміси" з питань безпеки кордонів, щоби задовольнити республіканців у Сенаті, які відмовилися підтримати подальшу допомогу Україні. Але він скаржився, що вони не бажають відмовлятися від того, що він назвав "крайніми" вимогами.

"Це не може чекати. Конгресу необхідно ухвалити додаткове фінансування для України... Чесно кажучи, я думаю, що це вражає, що ми взагалі дійшли до цієї точки. Республіканці у Конгресі готові зробити Путіну найбільший подарунок, на який він може сподіватися, та відмовитись від нашого глобального лідерства", — зазначав Байден.

Нагадаємо, під час слухань у Європейському парламенті на тему "Ключові зобов'язання та доставлення військової допомоги для України" висунули пропозицію, що допомога Україні стане ефективнішою, якщо країни Євросоюзу виконуватимуть обіцянки та робитимуть це без зволікання. Ефективним заходом може виявитися визначення фіксованої частки від ВВП, зокрема, країн-членів ЄС, для допомоги Україні у війні з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.01.2024 21:53