Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У США демократи відмовилися приймати умови республіканців для схвалення фінансування Україні

У Сполучених Штатах Америки демократи відмовилися приймати умови спікера Палати представників Майка Джонсона для схвалення нового фінансування допомоги Україні.

Про це повідомив The Hill. Журналісти зазначили, що спікер Палати представників США Майк Джонсон декілька днів тому заявив, що республіканці не підтримуватимуть жодної допомоги Україні, якщо вона не супроводжуватиметься новими нормами щодо охорони кордонів. Зокрема, такі норми передбачають будівництво нової стіни на кордоні з Мексикою, як цього хотів колишній президент Дональд Трамп.

"Наближається прикордонна битва", — заявляв Джонсон.

Демократи Палати представників США, які підтримують виділення нових коштів на охорону кордону, але виступають проти таких жорстких обмежень, швидко відповіли на шантаж з боку Джонсона.

Медійники написали, що члени Демократичної партії не підтримають будь-який пакет, до якого входитимуть подібні міграційні обмеження, якщо Джонсон винесе його на голосування.

"Це безглуздо. На жаль, якби республіканці так вчинили, це було би на шкоду Україні", — заявив член Палати представників від демократичної партії Марк Покан.

При цьому, за інформацією The Hill, представники Демократичної партії попередили, що вони ніколи не підтримають пакет заходів щодо України, що містить нову стіну на кордоні з Мексикою.

"Для мене і, гадаю, для більшості з нас це не має сенсу", — сказав член Палати представників Хуан Варгас.

Ще один член Палати Рауль Гріхальва зазначив, що стіна на кордоні стала для республіканців політичним символізмом, її будівництво — марна трата грошей.

У Конгресі уже понад місяць намагаються домовитися про схвалення пакета допомоги на потреби національної безпеки.

Нагадаємо, координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу в Білому домі вчора заявив, що допомога Україні від Сполучених Штатів Америки офіційно призупинена. Така ситуація триватиме до схвалення Конгресом нового фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.01.2024 08:08