Фото: Офіс президента

Чи вийдуть США з НАТО у разі перемоги Трампа на виборах: заява Столтенберга

Сполучені Штати не вийдуть з Північноатлантичного альянсу незалежно від результатів цьогорічних виборів у США. Дональд Трамп не зможе вплинути на рішення щодо виходу з блоку навіть у разі обрання його президентом країни.

Таку заяву на Всесвітньому економічному форумі в Давосі зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише Bloomberg.

"Сполучені Штати залишаться вірним та важливим союзником, тому що в інтересах безпеки США мати понад 30 друзів та союзників", — сказав Столтенберг.

За словами генсека, це те, що робить Сполучені Штати більш безпечними й сильнішими, а також те, чого немає в Китаю та Росії. Столтенберг наголосив, що на попередніх зустрічах Трамп ніколи не говорив йому, що США ніколи не допоможуть Європі, якщо на неї нападуть.

Посадовець підкреслив, що головна претензія колишнього президента Сполучених Штатів до нього полягала в тому, що європейські союзники не витрачають достатньо грошей на оборону.

Генсек запевнив, що зараз європейські союзники збільшують ці витрати, "тож нам є що розповісти про розподіл (фінансового) тягаря".

Нагадаємо, за даними Reuters, Дональд Трамп у разі обрання президентом США планує призначити на ключові посади в Пентагоні, Держдепі та ЦРУ лояльних йому людей. Таким чином він намагатиметься реалізувати свою ізоляціоністську політику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.01.2024 14:33