Фото: "Факти"

У Таїланді легалізували одностатеві шлюби: які ще країни наважились на такий крок

Таїланд стане першою країною у Південно-Східній Азії, яка легалізує одностатеві шлюби після того, як Сенат королівства у вівторок схвалив законопроект про рівність шлюбу, а прихильники назвали його "монументальним кроком уперед для прав ЛГБТК+".

Про це повідомляє CNN.

Сенат переважною більшістю голосів проголосував за ухвалення законопроекту після остаточного читання, при цьому за нього проголосували 130 сенаторів. Лише чотири члени виступили проти нього.

Законопроект, як і раніше, вимагає схвалення короля, перш ніж рівність шлюбів стане реальністю в Таїланді, але цей процес вважається формальністю. Закон набуде чинності через 120 днів після його публікації у королівській газеті. Результат голосування означає, що Таїланд стане лише третім місцем в Азії, де буде дозволена рівність шлюбів, після того, як Тайвань легалізував одностатеві шлюби у 2019 році, а Непал — у 2023 році.

"Законопроект є монументальним кроком уперед у захисті прав ЛГБТК+ у Таїланді", — сказав CNN Паньяфон Пхіпатхунарнон, засновник Love Foundation — неурядової організації, яка проводить кампанію за рівність ЛГБТК+ у Таїланді.

Потенційний вплив цього законопроекту є величезним. Це не тільки змінить життя незліченної кількості пар, а й сприятиме побудові більш справедливого та рівноправного суспільства для всіх". Законопроект надає парам ЛГБТК+ ті ж юридичні права та визнання, що й гетеросексуальним парам, включно з правами, які пов'язані з успадкуванням, усиновленням та прийняттям рішень у галузі охорони здоров'я.

"Крім юридичних наслідків, ухвалення цього законопроекту стане потужним сигналом ухвалення та включення", — сказав Паньяфон.

Законопроект про рівність шлюбу був підтриманий усіма основними партіями та знаменує собою значний крок у зміцненні репутації країни як однієї з найдружніших у регіоні стосовно геїв, лесбіянок та трансгендерів.

Нагадаємо, законодавці в Іраку планують ухвалити законопроект, який передбачає смертну кару або довічне ув'язнення за одностатеві стосунки. Також документ має заборонити "пропаганду гомосексуальності".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.06.2024 14:33