Фото ілюстративне. Джерело: topwar.ru

У Тайвані заявили, що п’ять китайських кораблів заходили в їхні територіальні води

У понеділок, 26 лютого, п'ять кораблів берегової охорони Китаю ввійшли в заборонені або обмежені води навколо островів Кінмень, але покинули їх одразу ж після попередження.

Про це повідомив Reuters із посиланням на заяву одного з міністрів Тайвані.

"Цього місяця берегова охорона Китаю розпочала регулярне патрулювання навколо контрольованих Тайванем островів Кінмень, які розташовані поблизу узбережжя Китаю. Це відбувається після того, як двоє громадян Китаю загинули, намагаючись втекти від берегової охорони Тайван, коли їхній човен увійшов у заборонені води", — йдеться в повідомленні.

Голова Тайванської ради з питань океану, яка керує береговою охороною, Куан Бі-Лінг розповів журналістам у парламенті, що китайські судна покинули район незабаром після того, як берегова охорона Тайвані сказала їм піти.

"Це велике політичне значення, яке є формою проголошення суверенітету", — зазначила вона.

У береговій охороні Китаю поки що не прокоментували цей інцидент. Управління Китаю у справах Тайвані повідомило, що дасть коментар на своєму регулярному брифінгу в середу. Раніше там заявляли, що не визнають заборонених або обмежених вод для китайських рибальських човнів навколо Кінмень.

Тайвань, який Китай вважає своєю територією, обережно ставився до спроб Пекіна посилити тиск. Тайвань має великий військовий гарнізон на островах Кінмень, арені частих боїв у розпал Холодної війни, берегова охорона Тайваню патрулює його води.

Нагадаємо, у Китаї заявляли, що вивчають уроки вторгнення Росії в Україну та розпочинають готуватися до затяжної війни в Індо-Тихоокеанському регіоні, вносячи правові зміни, які допоможуть інтегрувати військову та цивільну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.02.2024 10:42