Фото: old.loda.gov.ua

У Туреччині сьогодні пройде Форум з відновлення України: що відомо

У Туреччині 31 січня відбудеться Форум з відновлення України. Він пройде у місті Стамбул.

Про це повідомив "Укрінформ".

Зазначається, що українська делегація на чолі з віце-прем'єр-міністром з відновлення Олександр Кубраковим візьме участь у засіданні.

У складі української делегації також будуть представники Міністерства інфраструктури, ДП "Адміністрація морських портів України", ПАТ "Українська залізниця", Державного агентства з питань відновлення та розвитку інфраструктури України.

На полях форуму заплановано низку двосторонніх зустрічей. Зокрема, український віце-прем'єр-міністр з відновлення проведе переговори із міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом та міністром транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіром Уралоглу.

Програма Форуму передбачає презентації турецьких підрядних компаній, робочі зустрічі Українсько-турецької ділової ради (DEIK).

Зауважимо, влітку 2022 року Україна та Туреччина підписали меморандум щодо повоєнного відновлення України. Туреччина зголосилась допомогти із відбудовою частини понищеної російськими окупантами інфраструктури.

Нагадаємо, 16 січня президент Володимир Зеленський виступив перед учасниками Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі. Він розповів про важливість змін у світі, оскільки російський диктатор Володимир Путін, який є причиною багатьох воєн у світі, — не зміниться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 11:44