Фото: ілюстративне. Джерело: Front News

У Великій Британії підтвердили знищення танка Challenger 2 біля Роботиного

Російські військові насправді знищили один із бойових танків Challenger 2. Це озброєння Велика Британія ранішепередала Збройним силам України.

Про це повідомив Sky News із посиланням на міністра оборони Великої Британії Гранта Шеппса.

Він підтвердив знищення танка Challenger 2 в Україні. Міністр зазначив, що це могло статися "у військовій зоні". При цьому Шеппс наголосив, що Велика Британія не надасть заміну знищеному танку.

Британські медійники припустили, що в бойовий танк спочатку влучила міна, яка знерухомила його та спричинила пожежу в задньому паливному баку. Екіпажу вдалося евакуюватися із танка. Після цього, коли він перебував у відкритому просторі без прикриття, його вразив російський дрон "Ланцет".

У вівторок, 5 вересня, в мережі з'явилося відео, на якому видно як танк, схожий на Challenger 2, горить. Імовірно, це сталося в районі Роботиного Запорізької області.

Деякі медіа, посилаючись на джерела в оборонному відомстві повідомляли, що танк міг підірватися на міні, що спричинило пожежу в задньому паливному баку.

Як відомо, Велика Британія стала однією з перших країн, що приєдналася до танкової коаліції, яку створила Україна. Британці надали українським захисникам танки Challenger 2. Відомо, що ЗСУ отримали 14 одиниць цієї техніки.

Характеристика Challenger 2

Ці танки є одним із найбільш важкоброньованих серед західних танків. Вони містять 120-мм гармату L30A1 довжиною 55 калібрів. Challenger 2 потребує своїх боєприпасів: як бронебійних підкаліберних, так і осколково-фугасних, включно з унікальними HESH — бронебійно-фугасними. Останні дозволяють ефективно знищувати укріплення та легкоброньовану техніку противника на дальностях до 8 км.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський у вівторок, 30 травня, провів розмову із представниками британської оборонної компанії BAE Systems, яка займається виготовленням танків Challenger та гаубиць М777.

Сторони домовилися про відкриття офісу BAE Systems в Україні, а в перспективі Зеленський хоче запустити ремонтні та виробничі потужності компанії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 11:58