Джейкоб Ротшильд. Фото: York Liberman/PA Wire

У віці 87 років помер британський банкір лорд Джейкоб Ротшильд

Глава лондонської гілки родини Ротшильдів, відомий фінансист та банкір Джейкоб Ротшильд помер на 88-му році життя. 

Про це повідомляє видання Independent із посиланням на заяву сім'ї.

"Наш батько Джейкоб посідав значне місце у житті багатьох людей, він був чудовим фінансистом, поборником мистецтва та культури, відданим державним службовцем, прихильником благодійності. В Ізраїлі та єврейській культурі - захисником навколишнього середовища та улюбленим другом, батьком і дідусем", — йдеться у заяві сім'ї.

Зазначається, що Джейкоб Ротшильд розпочав свою кар'єру в банку сім'ї Ротшильдів NM Rothschild & Sons у 1963 році. У 1980 році він разом із сером Марком Вайнбергом став співзасновником J Rothschild Assurance Group, який зараз відомий як St James's Place. Він також заснував Windmill Hill Asset Management для управління благодійним портфелем сім'ї. Протягом кар'єри обіймав ряд високих посад, був заступником голови BSkyB та голови опікунської ради Національної галереї.

Рідні сповістили, що похорон Ротшильда пройде відповідно до єврейських звичаїв на невеликій сімейній церемонії. Пізніше Джейкобу Ротшильду буде встановлено меморіал для вшанування його життя.

Нагадаємо, у середу, 21 лютого, у віці 86 років помер український політик, правозахисник, лікар, дисидент, політв'язень концтаборів СРСР, Герой України Степан Хмара. Колишній політик тривалий час боровся з тяжкою хворобою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 26.02.2024 14:32