Фото: Факти

У восьми областях України — значні знеструмлення: яка причина

Унаслідок негоди та пошкодження у мережах операторів систем розподілу є значні знеструмлення споживачів у восьми областях на заході та півдні України. Йдеться про Волинську, Львівську, Закарпатську, Рівненську, Хмельницьку, Тернопільську, Чернівецьку та Одеську області.

Про це повідомили в "Укренерго". 

Ремонтні бригади працюють над усуненням пошкодження та відновленням електропостачання. 

Водночас в Україні фіксують збільшення споживання електроенергії через похолодання. Але виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт електроенергії.

Через регулярні атаки в Житомирській області застосовують обмеження електропостачання. В інших регіонах обмежень у мережах "Укренерго", які б призводили до необхідності обмеження споживання, немає.

"Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі. Зокрема, вчора внаслідок російських обстрілів пошкоджені мережі операторів системи розподілу в Харківській, Запорізькій та Херсонській областях", — повідомили в "Укренерго".

Нагадаємо, в Одеській області позбавлені електропостачання 28 населених пунктів. Найбільше постраждав Одеський та Білгород-Дністровський райони. Наразі виведено з ладу 134 трансформаторні підстанції, дев'ять повітряних ліній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.03.2023 13:07