Фото: DW

У Європи закінчуються варіанти санкцій проти РФ, — Боррель

ЄС наразі майже вичерпав ліміт санкцій проти РФ. Відтак, світ має зосередитися на фінансовій та військовій підтримці України.

Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель в інтерв'ю Euractiv.

"Ми використовували покроковий процес і йшли поступово – можливо, іноді надто поступово. Але через рік після вторгнення ми підходимо до кінця санкційного шляху", — зазначив Боррель. Мовляв, було б дивно, якби після року повномасштабної війни залишилося багато варіантів санкцій.

Водночас глава євродипломатії наголосив, що Україна потребує великих грошей для того, щоб "підтримувати роботу механізму". Відтак, європейські партнери мусять докласти до цього зусиль.

Окрім цього, Боррель підкреслив, що наразі пріоритетом у підтримці України залишають боєприпаси. Посадовець вважає, що для розв’язання цієї проблеми вистачило б 2 млрд євро. Також дипломат припускає, що ЄС може придбати озброєння для ЗСУ за системою спільних закупівель.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія продовжує всіляко обходити санкції, які проти неї застосовує світ. Через такі дії РФ у Фінляндії досягла піку кількість митних правопорушень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.03.2023 21:15