Фото: ТАСС

У Євросоюзі відреагували на прогнози, коли Росія може напасти на країни ЄС і НАТО

Європейський Союз повинен забезпечити всі умови, аби війна не поширювалася за межі України. Країнам Заходу потрібно думати про потенційні загрози уже зараз.

Таку заяву під час брифінгу зробив топ-дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель. 

"Не передбачаймо більше проблем, ніж уже маємо", — так відповів дипломат журналістам про готовність блоку до "найгіршого сценарію".

Боррель запевнив, що його завдання забезпечити, щоб цю війну Україна виграла. 

"Ми не можемо припускати, що може статися через п'ять років і на кого ще це може вплинути. Ми вже маємо достатньо роботи з тим, що відбувається наразі", — резюмував глава європейської дипломатії.

Раніше повідомлялось, що високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель анонсував візит до Києва на початку лютого. Відповідне рішення було прийняте за підсумками зустрічі голів міністерств закордонних справ 22 січня в Брюсселі.

Як відомо, лідери ЄС зберуться на саміт 1 лютого, щоби спробувати подолати блокування Угорщиною надання 50 мільярдів євро фінансової допомоги Україні протягом наступних чотирьох років.

Нагадаємо, декілька днів тому міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петтегем на прес-конференції після Ради з економічних і фінансових питань у Брюсселі заявив, що Європейський Союз розпочав технічні роботи з реалізації пропозицій щодо використання заморожених активів Російської Федерації в інтересах України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 22:17