Фото: РНБО

У збитих "шахедах" є запчастини з країн-союзників України, — Данілов

У збитих "шахедах" знайдено запчастини з країн-партнерів України. Рада національної безпеки та оборони звертатиметься у відповідні інституції для того, щоб зупинити постачання деталей зброї для агресора.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що потрібно розібратися, як стається, що Росія, яка перебуває під санкціями, може використовувати ті чи інші запчастини країн, які є дружніми до України.

"Ми маємо в наявності майже цілий "Шахед". Так сталося, що приземлили неодноразово наші військові цю залізну мерзоту, яка несе смерть нашим громадянам. Розібрали, і, на жаль, виявили там частини, які не виробляються ані в Ірані, ані в Росії. Зараз будемо дуже ретельно розбиратися з цим питанням, звертатися у відповідні інституції для того, щоб поставити крапку. З цим питанням розбираємось. Це не перший такий випадок", — зазначив секретар РНБО. 

Водночас секретар РНБО зауважив, що дехто (Росія, — ред.) готувався до цієї війни, й було заздалегідь закуплено у компаній ті чи інші запчастини виробництва 2019, 2020, 2021 років.

Нагадаємо, Україна розпочне публічний тиск на осіб, які допомагають Російській Федерації обходити санкції. Президент Володимир Зеленський наголосив, що потрібно позбавити Росію можливості виготовляти нові ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 02.06.2023 22:57