Зеленський анонсував публічну боротьбу з тими, хто помагає Росії обходити санкції

Україна розпочне публічний тиск на осіб, які допомагають Російській Федерації обходити санкції. Потрібно позбавити Росію можливості виготовляти нові ракети.

Про це заявив Володимир Зеленський під час спільної з президентом Естонії Аларом Карісом прес-конференції у Києві.

Глава держави зазначив, що і в Європі є ті, хто помагає агресору обходити санкції. Зеленський вважає, що час почати публічну боротьбу.

"Є, на жаль, держави в усьому світі, і на Європейському континенті, які хочуть цього чи не хочуть, але допомагають обходити санкції. Обхід санкцій — чесно кажучи, я навіть трішки втомився в цій саме боротьбі, думаю, я почну публічно боротися з тими, хто дає можливість обходити ці санкції", — сказав президент.

Він зауважив, що здатність РФ обходити накладені санкції призводить до збільшення виробництва ракет.

"Щоб ми всі виглядали адекватними, а не бовдурами. Можна, авжеж, думати, як нам продукувати щомісячно сотні ракет (для систем ППО — ред.) і як це складно зробити, а з іншого боку, давати можливості, щоб вони (росіяни — ред.) обходили і виробляли більше "Х" або інших балістичних ракет. Тобто якась дурниця відбувається", — розповів Зеленський.

Нагадаємо, Японія розширила список санкцій проти РФ. Під них потрапило 17 фізичних і 78 юридичних осіб. Такі заходи запроваджено "з огляду на поточну міжнародну ситуацію навколо України та з метою сприяння міжнародним зусиллям для досягнення міжнародного миру".

Також відомо, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що в разі перемоги на виборах не буде запроваджувати санкцій проти РФ і диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 16:59