Фото: Sputnik

Чому Туреччина не запроваджує санкції проти Росії: відповідь Ердогана

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що в разі перемоги на виборах не буде запроваджувати санкцій проти РФ і диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє Anadolu.

Таким чином він відреагував на заяву його головного опонента на президентських виборах Кемаля Киличдароглу про те, що той має намір у разі перемоги на виборах приєднатися до західних санкцій проти РФ і керівника Кремля. Ердоган зазначив, що підтримує з російським диктатором Володимиром Путіним "добрі стосунки".

"Ви абсолютно не знаєтесь на політиці, пане Кемаль, йдіть на відпочинок. У світі так не роблять політику", — сказав Ердоган.

Тому, у разі свого переобрання на посаду очільника держави, Реджеп Тайіп Ердоган не вводитиме санкції проти РФ. За його словами, Туреччина підтримує і підтримуватиме контакти з усіма країнами світу якнайкраще. Крім того, завдяки цьому фактору Анкара може бути посередником між РФ та Україною.

"Бо це ось так з Америкою, Росією та всіма країнами заходу... Якщо Туреччина є посередником у російсько-українській війні, то це не пересічна подія. Якщо Туреччина возить чорноморське зерно усьому світу", — пояснив він свою позицію.

Нагадаємо, 15 травня у Туреччині завершився перший тур президентських виборів, на яких жоден із двох кандидатів не набрав необхідних 50% голосів. Країну чекає другий тур виборів 28 травня.

Додамо, протягом останніх місяців, згідно з опитуваннями, саме Киличдароглу лідирував у передвиборчих опитуваннях, хоча його перевага і  була невеликою. Киличдароглу раніше звинуватив Кремль у змові та поширенні фальшивих матеріалів. Він пригрозив Москві погіршенням міжнародних відносин у разі, якщо Кремль "не триматиме руки якомога далі від турецької держави". Реакція Ердогана на такі заяви Киличдароглу була вкрай різкою. Він звинуватив опозицію в роботі на США. За його словами, опозиціонери нібито об'єдналися з Білим домом з метою скинути чинну владу в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2023 10:59