Фото: Sputnik

"Має бути соромно": Ердоган накинувся на свого опонента на виборах через звинувачення Росії

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган назвав "ганебною" заяву свого опонента Кемаля Киличдароглу, який напередодні звинуватив Росію у втручанні у вибори.

Про це повідомляє Anadolu.

Зазначається, що Ердогана обурили такі слова його опонента. Турецький лідер зауважив, що своєю чергою теж міг би звинуватити країни Європи та США у втручанні у виборчий процес.

"Він говорить про якесь "втручання" російської сторони. Тобі має бути соромно. Соромно. Якщо сьогодні я озвучу щось подібне і висловлюся про такий собі "слід" США, Німеччини, Франції чи Великої Британії у виборчих процесах у Туреччині, якою буде твоя реакція?" — сказав турецький президент.

Крім того, Ердоган заявив, що за заявами Киличдароглу стоять сили, які нібито хочуть зупинити розвиток Туреччини та не допустити досягнення цілей концепції "Століття Туреччини".

Вибори у Туреччині: що відомо

Вже цієї неділі, 14 травня, в Туреччині відбудуться президентські й парламентські вибори. Реджеп Тайїп Ердоган, який правив країною останні дев'ять років, а до цього 11 років був прем'єром, намагається утриматися при владі. Західні ЗМІ вже назвали майбутні вибори "найбільшим випробуванням" для Ердогана за останні 20 років.

Хоча у президентських перегонах братимуть участь чотири кандидати, лише два з них мають реальні шанси на перемогу. Це чинний президент та лідер опозиції Кемаль Киличдароглу.

Згідно з опитуванням, турецької соціологічної компанії Konda Ердогана підтримують 43,7% виборців, тоді як кандидата від опозиції Кемаля Кілічдароглу — 49,3%.

Інші кандидати — зокрема, Сінан Оган — не набирають навіть 5%.

Читайте також: Кінець епохи Ердогана? З чим Туреччина підійшла до президентських виборів

Нагадаємо, за даними Офісу президента, Туреччина у ситуації щодо війни в Україні зайняла нейтралітет. Президентські вибори в країні, які відбудуться вже цієї неділі, не мають вплинути на її позицію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.05.2023 20:12