Фото: Офіс президента України

У Зеленського підтвердили його візит до Туреччини

У п'ятницю, 8 березня, президент України Володимир Зеленський відвідає Туреччину. Під час візиту заплановано, зокрема, обговорення теми Формули миру на найвищому рівні.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента (ОП) у Telegram-каналі.

Зазначається, що під час візиту глава держави зустрінеться із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, щоб обговорити теми Формули миру, організації Саміту миру, безпеки судноплавства в Чорному морі, глобальної продовольчої стабільності, а також звільнення українських полонених і політичних вʼязнів, які утримуються російською державою.

"Окрема увага під час візиту буде прикута до спільних проектів в оборонно-промисловій сфері", йдеться у повідомленні. 

В ОП зазначають, що Володимир Зеленський має намір відвідати верфі, на яких триває будівництво корветів для Військо-морських сил України та зустрітися із представниками турецьких оборонних компаній.

Нагадаємо, у лютому 2024 року стало відомо, що візит російського диктатора Володимира Путіна до Туреччини було відкладено. Він, ймовірно, відбудеться наприкінці квітня або на початку травня цього року.

Цікаво, що поїздка глави Кремля, яка двічі відкладалася з кінця минулого року, має стати першим візитом Путіна до країни-члена НАТО з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 09:57