Фото: соцмережі

РосЗМІ повідомляють, що візит Путіна в Туреччину відкладено

Візит російського диктатора Володимира Путіна до Туреччини відкладено. Він, ймовірно, відбудеться наприкінці квітня або на початку травня цього року.

Відповідну інформацію оприлюднило російське державне інформаційне агентство "РИА Новости" з посиланням на джерело в Анкарі.

За даними джерела, двоє лідерів можуть зустрітися в кінці квітня — на початку травня після місцевих виборів, які пройдуть 31 березня в Туреччині, і президентських виборів, які відбудуться 17 березня в Росії.

Раніше речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що підготовка до зустрічі Путіна з лідером Туреччини Ердоганом триває, але дата візиту ще не визначена. Пєсков також зазначив, що Росія і Туреччина оголосять про терміни візиту "щойно дати, природно, з урахуванням електорального циклу в нас і напруженого робочого графіка турецького президента, будуть узгоджені".

Варто зазначити, що поїздка глави Кремля, яка двічі відкладалася з кінця минулого року, має стати першим візитом Путіна до країни-члена НАТО з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Як повідомив у інтерв'ю приватному телеканалу A Haber у неділю, 4 лютого, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, Путін та Ердоган обговорять "новий механізм експорту українського зерна через Чорне море".

Нагадаємо, Україні вдалося відновити роботу портів Великої Одеси без участі третіх сторін, що стало можливим завдяки військовим передумовам, зокрема — атаці по десантному кораблю РФ у серпні 2023 року.

Станом на початок січня 2024 року створений Військово-Морськими силами ЗСУ новий Український морський коридор із серпня 2023-го забезпечив експорт майже 15 мільйонів тонн продукції, зокрема 10 мільйонів тонн агропродукції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2024 14:26