Ігор Жовква. Джерело: Офіс президента України

У Зеленського прокоментували пропозицію Орбана про припинення вогню

Україна має власний план, як досягнути справедливого миру. До того ж Угорщина не стала першою країною, яка пропонує припинити вогонь.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовкви в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Угорщина — не перша країна, яка каже про подібний варіант подій. Президент України вислухав свого співрозмовника, але у відповідь виклав нашу позицію, яка є чіткою, зрозумілою та відомою", — зазначив він.

За його словами, Україна хоче миру, і для цього є інструмент. Зокрема, відбувся перший Глобальний саміт миру, триває підготовка до другого.

Жовква наголосив, що представники Російської Федерації можуть брати участь у другому Саміті миру, але за однієї умови — якщо країна-агресорка не ставитиме перед Україною нереальних ультиматумів.

Як відомо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Києва 2 липня закликав Україну припинити вогонь та розпочати переговори з Російською Федерацією. При цьому він наголосив, що українські мирні ініціативи потребують для реалізації багато часу. Орбан наголосив, що війна, в якій живуть українці, дуже інтенсивно впливає й на безпеку Європи. Тому політик закликав Україну припинити вогонь і розпочати перемовини з агресором.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив, що його візит до Києва пов'язаний з початком головування Будапешта в Європейському Союзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 21:34