Фото: Instagram Віктора Орбана

Орбан закликав Зеленського припинити вогонь та почати переговори з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Києва 2 липня закликав Україну припинити вогонь та почати переговори з Російською Федерацією. При цьому він наголосив, що українські мирні ініціативи потребують для реалізації багато часу.

Таку заяву глава угорського уряду зробив під час прес-конференції з Володимиром Зеленським у Києві.

Орбан підкреслив, що війна, в якій живуть українці, дуже інтенсивно впливає і на безпеку Європи. Тому політик закликав Україну припинити вогонь і почати перемовини з агресором.

"Ми дуже високо цінимо усі ініціативи пана президента Зеленського заради досягнення миру. Ці ініціативи потребують багато часу. Саме через правила міжнародної дипломатії вони ускладнені. І я попросив пана президента подумати про те, чи не можна діяти трошки інакше. Зробити перерву. Призупинити вогонь і потім продовжити, почати перемовини", — заявив Орбан.

Нагадаємо, 16 червня учасники Саміту миру у Швейцарії ухвалили спільне комюніке. Воно охоплює три пункти Формули миру України.

Також 16 червня під час прес-конференції за підсумками Глобального саміту миру президент Володимир Зеленський заявив, що Україна сяде за стіл переговорів із Росією тільки тоді, коли війська країни-агресорки покинуть територію нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 02.07.2024 14:34