Фото: соцмережа X Віктора Орбана

Орбан пояснив причину свого візиту до Києва

Візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва пов'язаний з початком головування Будапешту у Європейському Союзі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник угорського уряду.

"Мета угорського головування — зробити свій внесок у розв'язання проблем, що стоять перед Європейським Союзом. Тому моя перша поїздка була до Києва", — наголосив Орбан.

Раніше, а саме 1 липня, в інтерв'ю М1 Орбан повідомляв, що готовий здійснити "перші кроки" для досягнення миру в Україні. Також політик наголосив, що Сполучені Штати Америки не можна залишати осторонь, коли йдеться про майбутнє Євросоюзу та про російсько-українську війну. Політик переконаний, що Європейському Союзу доведеться готуватися до ситуації, що рано чи пізно росіяни та американці дійдуть згоди та домовляться один з одним.

"Де тут буде Європа? Хто представлятиме ваші інтереси? А які ваші інтереси?" — сказав Віктор Орбан, додавши, що угорське головування не здатне відповісти на ці питання самостійно.

Нагадаємо, 27 червня Віктор Орбан на саміті Євросоюзу в Брюсселі емоційно поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським. Коротку розмову з українським лідером ініціював глава угорського уряду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 13:41