Фото: Офіс президента

У Зеленського розповіли про проблеми, вирішення яких прискорить закінчення війни

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що для закінчення війни необхідно розв'язати три проблеми, які вимагають посилення окремих рішень.

Про це він написав у своєму Twitter.

На його думку, перша проблема — обхід санкцій та виробництво ракет у Росії.

"Рішення: або офіційна зміна статусу Росії на терористичну державу, або жорсткі вторинні санкції проти приватних посередників", — наголосив він.

Другою перешкодою є обсяги постачання зброї в Україну.

"Рішення: математичний аналіз обсягів оборонних систем РФ, складських і логістичних можливостей. Передача оптимальних обсягів далекобійних ракет, снарядів, систем розмінування, фронтових систем ПРО відповідно до потреб", — зазначив Подоляк.

На думку радника голови ОП третьою проблемою на шляху до закінчення війни є ізоляція найвищого керівництва держави-агресора, що різко зменшить можливості для дипломатичного маневру та стане сигналом для нейтральних країн.

"Рішення: відмова від будь-яких прямих комунікацій, ордери різних юрисдикцій на арешти за співучасть у скоєнні злочинів", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше радник голови ОП зробив заяву, що для України пріоритетним є питання неповернення війни на територію нашої держави. Деокупація земель є лише частиною плану майбутньої перемоги. За його словами, Україна не розглядає жодних сценаріїв "заморожування війни", фіксації анексії Росії та відмову від членства в НАТО. Відповідний сценарій лише заохочуватиме країну-терориста до нарощування апетитів й повернення до війни після короткої перерви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 16:03