Фото: Офіс президента

У Зеленського розповіли, яку відстань може долати нова українська балістична ракета

Нова балістична ракета українського виробництва має дальність від 600 до 700 кілометрів. Водночас у масштабних війнах високої інтенсивності ключову роль відіграє саме кількість такої зброї.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Новини.LIVE. За словами посадовця, наскільки ефективною є ця ракета, можна буде говорити лише з часом.

"Нова балістична ракета України — це 600-700 кілометрів, але я думаю, що це питання, відповідь на яке ми з вами побачимо при роботі. Щодо "Паляниці" чи будь-яких інших балістичних ракет, чи дронів: будемо використовувати — будемо бачити їх ефективність", — наголосив Подоляк.

Він зазначив, що у війнах високої інтенсивності й масштабу роль відіграє саме кількість ракет. Подоляк запевнив, що ця зброя має бути високотехнологічною, адже саме за такої умови вона буде давати хороший результат, але її має бути багато.

"Тобто одна, дві, три ракети — ми зможемо з вами сказати "вау", але це не буде вирішення фундаментальних завдань, які стоять перед такого типу ракетами", — наголосив радник голови Офісу президента. 

Подоляк зауважив, що ці ракети повинні знищувати інфраструктуру, яка дозволяє росіянам використовувати авіацію. За його словами, Росія не може відновити літакобудування важких бомбардувальників типу Ту-22, Ту-160 та Ту-95. 

Нагадаємо, у суботу, 24 серпня, українські військові вперше успішно застосували ракету-дрон власного виробництва "Паляниця" по країні-агресорці Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 01:24