Фото: Офіс президента

У Зеленського жорстко розкритикували ООН через реакцію на підрив Каховської ГЕС

В Офісі президента України жорстко розкритикували Організацію Об'єднаних Націй за реакцію на підрив російськими загарбниками Каховської ГЕС, внаслідок чого у Херсонській області стався потоп. Раніше в ООН опублікували заяву, у якій вказується, що наразі неможна називати підрив дамби воєнним злочином, бо нібито обставини події "занадто незрозумілі".

Радник голови ОП Михайло Подоляк жорстко звернувся до представників організації.

"Справді не зрозумілі?  Так само як не зрозумілі "обставини", що виглядають як неспровокована війна Росії проти України, масові вбивства цивільного населення, систематичні обстріли ракетами великих населених пунктів України, руйнування тисячі лікарень і шкіл, стерті з лиця землі Соледар, Бахмут і ще тисяча містечок, масові поховання Бучі, Гостомеля, принижене міжнародне право та... Статут ООН. Абсолютно не зрозумілі. Марсіани, певно, атакують і створюють такі обставини. Бездоганне за цинізмом обнулення власної репутації та навмисна відмова від виконання своїх функцій", — написав Подоляк у себе на сторінці в Twitter.

Раніше представник офісу верховного комісара ООН з прав людини Джеремі Лоуренс заявив, що підрив Каховської ГЕС "передчасно" розглядати як воєнний злочин.

"Оскільки обставини інциденту залишаються неясними, передчасно розглядати питання про те, чи міг бути скоєний воєнний злочин", — сказав Лоуренс, коментуючи руйнування Каховської ГЕС.

Він закликав провести незалежне, ретельне та прозоре розслідування інциденту. Лоуренс також повідомив, що були відхилені всі запити на відвідування представниками ООН окупованих росіянами територій України.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розкритикував бездіяльність міжнародних організацій після підриву Каховської ГЕС. Він назвав це "самознищенням". Відомо також, що 6 червня Радбез ООН збирався на прохання України через підрив російськими терористами дамби Каховської гідроелектростанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 02:27