Фото: соцмережі

У Жешуві, через який йде військова допомога Україні, виявили спалах смертельної хвороби

У польському місті Жешув, що поблизу кордону з Україною, спалахнула смертельна хвороба. Зафіксовано понад сотню хворих, семеро людей померли.

Про це пише AP.

Як зазначає видання, після повномасштабного вторгнення Росії Жешув є ключовим транзитним вузлом для міжнародної військової підтримки України. Близько 10 тисяч американських військовослужбовців дислокуються в цьому регіоні. Виявлена хвороба — це легенева інфекція, яка передається через вдихання інфікованих водних бризок, а не через питну воду. Зазвичай нею хворіють в таких місцях, як готелі, лікарні або офіси, де бактерії потрапляють у водогін, наприклад, через системи кондиціонування або крани і душові кабіни, якими не часто користуються.

Щонайменше 113 мешканців були інфіковані у Жешуві. Семеро померлих були людьми похилого віку і страждали на хронічні захворювання. Міська влада та експерти кажуть, що це надзвичайна ситуація.

У Агентстві внутрішньої безпеки Польщі шукають джерело спалаху. Співробітники інспектували різні об'єкти в Жешуві, зокрема, водогін, звідки могли потрапити бактерії.

днією з причин перевірки є спроби Росії посіяти "паніку" серед союзників України. Це фактор, який змусив нас вжити заходів, щоб виключити деякі сценарії", — сказав заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

На кризовій нараді в четвер міська влада прийняла рішення про дезінфекцію хлором і озоном понад 1000 кілометрів водогонів Жешува. Мешканцям радили відстояти кип'ятити воду перед вживанням.

Нагадаємо, 17 серпня президент Польщі Анджей Дуда прокоментував заяву білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який нещодавно висловив бажання "налагодити відносини". Польський глава держави заявив, що для покращення стосунків, Білорусь повинна припинити гібридні атаки на кордоні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 25.08.2023 17:24