Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У ЗСУ назвали населений пункт, який окупанти найбільше штурмують на Куп'янському напрямку

На Куп'янському напрямку фронту найгарячішою точкою залишається село Синьківка. Росіяни не припиняють спроб захопити цей населений пункт.

Про це заявив речник прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація на Лимано-Куп'янському напрямку залишається стабільно напруженою. Ворог здійснює спроби штурмових дій. Найгарячіша ситуація — в напрямку Синьківки. Ворог не полишає спроб зайняти цей населений пункт. Тримаємо оборону. Усі спроби ворога здійснювати штурми провалилися", — схарактеризував він ситуацію на ранок 30 грудня.

Також речник прикордонного загону розповів, як саме російські загарбники штурмують Синьківку.

"Тактика не змінилася, Росія використовує різноманітні способи. Це можуть бути штурми маленькими групами — купчаться безпосередньо поблизу лінії зіткнення, група до десяти людей іде в штурм, ми їх ліквідовуємо. Замість них іде ще одна така група. Інший варіант — група на техніці. Відбувалися спроби заїхати на техніці в Синьківку, всі спроби ми припиняємо, вражаємо живу силу та техніку противника. Техніку використовують і стару, і нову. Це і танки, і БТР, і БМП, але вся техніка, яка підходить ближче до лінії, знищується", — наголосив Іван Шевцов.

У ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що російські окупанти здійснили сім штурмів Синьківки протягом доби.

Нагадаємо, що в Генштабі також зазначали, що російські окупанти намагаються атакувати позиції українських сил на декількох напрямках, однак отримують відсіч і відступають. За минулу добу відбулося 56 бойових зіткнень. Зокрема, на Херсонському напрямку наші захисники відбили десять штурмів. Водночас вони розширюють там свій плацдарм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 12:55