Фото: колаж TrueUA

У ЗСУ назвали умову, коли візьмуть окупантів у напівоточення в Бахмуті

Втрата окупантами північного флангу поблизу Бахмута може призвести до їх реального напівоточення. Відтак російські військові докладають максимальних зусиль для утримання позицій.

Про це заявив начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він зазначив, що на півночі Бахмутського напрямку окупанти мають проблеми з логістикою, адже по трасі Бахмут — Горлівка постійно завдають ударів ЗСУ. За його словами, ворог використовує тактику динамічного захисту, вдається до контрнаступальних дій.

"Ворог розуміє всю необхідність північного флангу поблизу Бахмута, оскільки його втрата може призвести до напівоточення уже реального, а не тільки вогневого. Далі це може призводити до різних наслідків, звичайно, противнику буде важче оборонятися, коли з усіх боків будуть наші сили. Тому росіяни максимально кидають усі свої зусилля, щоб утримати ці позиції та не дати нам розвинути наступ на цій ділянці фронту", — сказав Євлаш.

Він наголошує, що одна траса не може радикально вплинути на логістику, але в умовах динамічної війни навіть один день браку боєприпасів або іншого озброєння може сильно позначитися на оперативній обстановці.

"Ворог намагається використовувати інші логістичні маршрути, зокрема, які ведуть з тимчасово окупованої території. Ще залишаються декілька доріг, противник продовжує постачати своє озброєння, боєприпаси, людей, проте ми робимо все можливе, щоб вийти на оперативний простір та продовжити розвивати наші наступи на різних напрямках і знекровити також інші логістичні маршрути", — сказав Євлаш.

За його інформацією, на цьому напрямку українські військові знищили 194 окупантів, спалили десять гармат Д-20 та три гармати Д-30, танк, сім автомобілів, три склади з боєприпасами та збили три FPV-дрони.

Нагадаємо, останніми тижнями до сотні бійців, які раніше були пов’язані з приватною військовою компанією (ПВК) "Вагнера" розпочали передислоковуватися на Бахмутський напрямок як окремі особи, так і невеликі групи, воюючи на боці різноманітних російських підрозділів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 15:49