Фото: росЗМІ

У ЗСУ повідомили, чи відводять окупанти війська з Покровського напрямку на тлі наступу на Курщині

Російське керівництво не відводить війська з Покровського напрямку через наступ української армії в Курській області. При цьому ворог зазнає суттєвих втрат на цьому відтинку фронту.

Таку заяву зробив прес-офіцер 14-ї бригади Національної гвардії України "Червона Калина" підполковник Микола Коваль, пише "Радіо Свобода".

"Вони не збираються звідси, з цього напрямку забирати та перекидати свої війська. Покровський напрямок продовжує бути найгарячішим через те, що жива сила противника постійно проводить штурми — і попри втрати, і попри те, що ми все робимо для того, щоб ворог не просунувся і не прорвав нашу лінію оборони. Все одно ворог… його дуже багато, і він лізе, і лізе", — йдеться у заяві Коваля.

Він також підкреслив, що метою операції в Курській області не було відволікання військ РФ саме з Покровського напрямку.

"Я б сказав так, що хибна думка про те, що відкрили той фронт, надіючись на те, що вони з Покровського напрямку заберуть туди. Це не для цього робилося, я так вважаю. Тому нехай хлопці роблять свою роботу і поповнюють обмінний фонд. А ми робимо свою тут роботу. І все покаже час", — резюмував Микола Коваль.

Нагадаємо, протягом неділі, 18 серпня, на лінії фронту було зафіксовано 145 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, також ворог активно наступав на біля Торецька.

Раніше авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 12:43