Фото: Генштаб

У ЗСУ повідомили про нові успіхи біля Роботиного на Запоріжжі

На Мелітопольському напрямку Збройні сили України просунулися на сотні метрів. Сили оборони також йдуть вперед і знищують ворога на Бердянському напрямку.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" зі стратегічних комунікацій Сергій Кузьмін. Зокрема, наступальні дії тривають в районі Роботиного Запорізької області.

"Наші війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку в районі населеного пункту Роботине. Там тривають дії щодо знищення ворога. Також там є просування сотнями метрів на цьому напрямку", — повідомив Кузьмін.

За його словами, в українських захисників є просування і на Бердянському напрямку. 

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, практично по усій лінії фронту точаться запеклі бої між Збройними силами України та російськими загарбниками. Росіянам не вдалось просунутись на позиції Сил оборони.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

Бійці Збройних сил України завдають потужних втрат ворогу. Авіація Сил оборони за минулу добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Нагадаємо, 8 серпня минає рівно два місяці відтоді, коли з'явилась офіційна інформація про початок контрнаступу ЗСУ на Півдні України. І хоч події розвиваються не так стрімко, як це хотілося б багатьом диванним експертам, говорити про застій чи тим більше провал не доводиться. Це стверджують навіть авторитетні західні експерти.

Станом на кінець другого місяця контрнаступу продовжує зберігатись ситуація, яку військові називають "нестійка рівновага". ЗСУ продовжують тиск у кількох напрямках майже по всій лінії фронту, паралельно випалюючи склади в російському тилу. Російська оборона хоч і продовжує стояти, однак вже помітно прогнулась і почала давати тріщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2023 14:59