Учні-сантехніки матимуть навчальний посібник у формі мобільного застосунку

23 ЖОВТНЯ 2021 10:39

Учні закладів професійної освіти, які отримують професію сантехніка, зможуть навчатися за посібником у формі мобільного застосунку. Посібник «Труби та арматура» розроблено відповідно до освітнього стандарту професії «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». Презентація посібника  відбулась учора, 22 жовтня 2021 року.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

«Через загострення ситуації з поширення коронавірусу окремі заклади професійної освіти знову повертаються у дистанційний режим роботи. І нам дуже важливо, щоб він ніяк не вплинув на якість навчання.  Завдяки таким інтерактивним посібникам ми можемо допомогти учням легко та цікаво засвоїти навчальний матеріал будь-де: вдома або на прогулянці. Такою має бути освіта у 2021 році: доступною, безбар’єрною та інноваційною», – зазначила директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки Ірина Шумік.

Кожен розділ посібника містить інформацію про те, які навички та знання отримають учні у результаті навчання. Для полегшення вивчення матеріалу розробники створили покрокові ілюстрації виконання завдань, тести для самоперевірки та відео, які додаються до кожного розділу.

Мобільний застосунок буде працювати також в офлайн режимі. Це зробить навчання доступним навіть для тих користувачів, які не мають постійного доступу до якісного Інтернету.

«Труби та арматура» є першим із серії інтерактивних посібників, які буде розроблено для різних напрямів сантехнічної освіти.

Мобільний застосунок створено в межах проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні», який впроваджується за фінансової підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва, ТОВ «Геберіт Трейдинг» та виконується Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт» за підтримки Міністерства освіти і науки.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Євросоюз виділить ще 3,5 млн євро для постраждалих від війни на Сході України

Суспільство, 23.10.2021 10:39