Атака ізраїльської авіації по позиціях "Хезболли". Джерело: The Times of Israel

Удар на випередження: Ізраїль атакував два осередки "Хезболли" в Лівані

У ніч на понеділок, 23 жовтня, ізраїльські літаки завдали ударів по двох осередках руху "Хезболла" в Лівані. Таким чином Армія оборони Ізраїлю намагалася знешкодити ліванських бойовиків, які, за даними розвідки, готувалися до атаки по ізраїльській території.

Про це повідомив The Times of Israel із посиланням на джерела в ЦАХАЛі (Армія оборони Ізраїлю).

Один із осередків, як стверджують ізраїльські військові, базувався поблизу ізраїльського прикордонного міста Маттат. Другий розташували у спірній області Шебаа. Ударів по них завдали до того, як вони встигли здійснити заплановані пуски протитанкових ракет і реактивних снарядів по ізраїльській території.

Ліванська державна агенція NNA повідомила про ізраїльський авіаналіт на околиці Айтаруна, поселення на півдні Лівану, що за 13 кілометрів на північний схід від Маттата. Поки що незрозуміло, чи йдеться про одну і ту ж подію. Так само нічого не відомо про постраждалих.

Нагадаємо, 22 жовтня речник Держдепартаменту США Метью Міллер процитував слова державного секретаря США Ентоні Блінкена: мовляв, Ліван постраждає, якщо його втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу. Вздовж південного кордону цієї держави зростає напруга.

За словами речника, державний секретар Ентоні Блінкен розмовляв із тимчасовим прем’єр-міністром Лівану Наджибом Мікаті, щоби підтвердити підтримку США ліванського народу та відзначити стурбованість зростанням напруги вздовж південного кордону Лівану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.10.2023 09:57