Фото: Офіс генпрокурора

Удар по багатоповерхівці в Селидовому: якими ракетами вгатили рашисти і скільки зруйновано об’єктів

Росіяни уночі 15 листопада обстріляли місто Селидове на Донеччині. Внаслідок удару ворожої армії вбито одну особу та поранено трьох цивільних.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора. Прокурори розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у ніч на 15 листопада 2023 року російські війська завдали чотири ракетні удари по житлових кварталах у місті Селидовому. За попередніми даними, окупанти обстріляли населений пункт із зенітно-ракетного комплексу С-300. Внаслідок влучання снарядів по одній з вулиць зазнала контузії місцева мешканка 50 років. Її з гіпертонічним кризом у стані середньої тяжкості доставлено до медичного закладу. 

Крім того, армія РФ поцілила у багатоквартирний житловий будинок, у якому перебували люди. Там від обвалу частини будівлі отримали тілесні ушкодження 82-річна жінка та чоловік 56 років. З-під завалів дістали тіло його 85-річної матері. 

"Наразі на місці працюють рятувальники, прокурори та правоохоронці. Під завалами будинків можуть перебувати люди. Пошкоджено або вщент зруйновано 20 приватних домоволодінь, шість багатоповерхівок, автомобіль й господарську споруду", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські терористи в ніч на 15 листопада обстріляли Дніпропетровську область. Ворожі удари прийшлися по Нікопольщині та Кривому Рогу.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що російські ракетні обстріли зараз суттєво залежатимуть від погодних умов. Окупанти будуть корегувати свою тактику. Відомо, що вранці 11 листопада рашисти випустили по Києву балістичну ракету (поки що не встановлено була це С-400 або ж "Іскандер"). Її вдалося збити зенітно-ракетному комплексу Patriot. Руйнувань і постраждалих зафіксовано не було.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 10:47