Фото: armyinform.com.ua / ілюстративне

Удар ЗСУ по окупантах під час шикування на Донеччині: росЗМІ назвали кількість верифікованих рашистів

Українські військові 20 лютого завдали удару по шикуванню російських мотострільців на тимчасово окупованій території Донеччини, поки вони чекали на командувача. Російські ЗМІ заявляють, що вдалося верифікувати 68 російських військових, які стали жертвами атаки.

Таку інформацію оприлюднило російське видання "Важные истории". Зазначається, що усі окупанти були приписані до військової частини 06705 у Забайкаллі та служили в 36-й мотострілецькій бригаді.

"Не менше 68 бійців 36-ї гвардійської мотострілецької бригади із Забайкалля загинули внаслідок ракетного удару ЗСУ 20 лютого по полігону в Донецькій області", — пише росЗМІ.

Список загиблих виданню надав службовець частини. За його словами, удар був такої сили, що "розлетілося все", "поранених було дуже багато", частину військових відправили до шпиталю Ростова-на-Дону. Зазначаться, що відомі імена 65 бійців. Троє рашистів впізнати не вдалося. 

Список верифікованих рашистів. Джерело: росЗМІ

РосЗМІ знайшли сторінки військових в соціальних мережах, які, ймовірно, належать деяким із загиблих. Так, під фотографією одного із загиблих, Олександра Рустамова, з'явилися коментарі: "Царство небесне, Сашенько!", "Люблю тебе, татку, м'яких хмаринок". 

Своєю чергою губернатор Забайкалля Олександр Осипов заявляв, що інформація про загибель 65 військових "недостовірна та перебільшена". Однак він не заперечував факт удару по мобілізованих і не назвав кількість убитих окупантів.

Що відомо про удар по полігону російської армії

У середині дня 20 лютого українські військові завдали удару двома ракетами з реактивної системи залпового вогню HIMARS по полігону біля села Трудівське у Волноваському районі Донецької області. У цей момент на полігоні на шикуванні перебували військовослужбовці 36-ї гвардійської мотострілецької бригади.

У момент удару військовослужбовці Четвертої, П'ятої та Шостої роти цієї бригади були вишикувані на полігоні та чекали на прибуття командувача 29-ї армії Східного військового округу, генерал-майора Олега Мойсеєва.

Нагадаємо, українські Сили оборони завдали прицільних ударів по скупченню окупантів на Херсонщині. Рашисти прибули на полігон, щоб "подивитися, як будуть "зачищати" Кринки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 14:32