Фото: ілюстративне. Джерело: "Вікіпедія"

Удари ЗСУ по складах боєприпасів у Росії: аналітики оцінили наслідки

Удари України по російських складах із боєприпасами у тилу можуть вплинути на ситуацію по всій лінії фронту. Проте для подальших успішних операцій необхідне зняття обмежень на удари західною зброєю по РФ.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зауважили фахівці, українські бійці за останні місяці завдали низки влучних ударів по ворожих складах у тилу. Так, 9 і 10 жовтня ЗСУ вдарили по базі зберігання "шахедів" у Краснодарському краї та складу боєприпасів у Республіці Адигея. Крім того, у вересні Сили оборони атакували склади боєприпасів у Тверській області та Краснодарському краї, а також 8 жовтня уразили сховище ракет у Брянській області.

"Хоча наслідки одного удару навряд чи суттєво вплинуть на військові зусилля Росії, повторні удари по складах боєприпасів можуть змусити російське військове командування прийняти рішення реорганізувати та розосередити системи матеріально-технічного забезпечення в тилових районах РФ, щоб пом’якшити наслідки", — зазначили в ISW. 

Аналітики наголосили, що своєчасне зняття обмежень на використання західних систем і розвиток власних ударних можливостей дальньої дії, може дозволити ЗСУ більш ефективно використовувати такі вразливі місця країни-агресорки до того, як Росія застосує контрзаходи.

"Удари по об’єктах у РФ можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій, якщо українські сили матимуть матеріальні засоби, можливості та дозвіл на проведення масштабної кампанії ударів по матеріально-технічних і допоміжних об’єктах у Росії", — запевнили в Інституті.

Нагадаємо, вночі 10 вересня дрони атакували аеродром "Ханская", який розташований поблизу російського міста Майкоп. Внаслідок удару українських дронів уражено склад з паливом. Цей аеродром базується за 410 кілометрів від кордону з Україною. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 07:13