Угорщина з 1 січня постачатиме Україні до 8 млн кубометрів газу

23 ГРУДНЯ 2021 12:40

Оператор ГТС України та оператор ГТС Угорщини FGSZ уклали угоду про взаємодію щодо запровадження з 1 січня 2022 року гарантованих потужностей для транспортування природного газу у напрямку Угорщина-Україна. Угода дозволить фізично транспортувати щодобово до 8 млн куб. м газу з Угорщини до України.

Про це в своєму Facebook заявив очільник ОГТСУ Сергій Макогон, повідомляє TrueUA.

"... вперше з 2014 року Україна збільшує свої гарантовані потужності для імпорту газу з Європи. Оператор ГТС України та оператор ГТС Угорщини FGSZ уклали угоду про взаємодію щодо запровадження з 1 січня 2022 року гарантованих потужностей для транспортування природного газу у напрямку Угорщина-Україна", - написав Макогон.

Керівник ОГТСУ відзначив, що для нього "найважливіше в цій угоді - це створення для вітчизняних трейдерів можливості доступу до газу з LNG-терміналу на острові Крк (Хорватія) і, відповідно, диверсифікація джерел постачання газу в Україну. Це крок для посилення нашої безпеки і нові можливості для трейдерів з України та Європи".

За його словами, угода дозволить фізично транспортувати щодобово до 8 млн куб. м газу з Угорщини до України.

"Це, наприклад, як денний обсяг споживання газу Києвом, що є найбільшим споживачем газу. Разом з наявними добовими потужностями зі Словаччини (27 млн куб. м) загальний обсяг гарантованої потужності для імпорту газу в Україну збільшиться до 35 млн куб. м на добу. Поки угода укладається на тестові три місяці. За цей час ми з угорськими колегами плануємо погодити та налаштували всі технічні й операційні процеси, щоб продовжити її дію з квітня 2022 та надалі збільшувати гарантовані потужності по цьому напрямку", - написав Макогон.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: SpaceX знову перенесла запуск українського супутника "Січ"

Економіка, 23.12.2021 12:40