Фото: Pixabay

Ухилялось від сплати податків та зборів: підприємство завдало державі збитків на 500 млн грн

В Україні підприємство ухилялось від сплати податків на доходи фізичних осіб та військовий збір. Таким чином збитки, які завдало підприємство державі, оцінено в 500 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні Telegram-каналу Бюро економічної безпеки України. Гроші вже повернули до державного бюджету.

Відомо, що посадові особи підприємства занижували податкові зобов’язання з податку на доходи фізосіб та військового збору.

"Детективи Бюро економічної безпеки забезпечили відшкодування 500 млн грн збитків завданих державі. Детективи БЕБ скерували до суду кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Наразі підприємство частково відшкодувало збитки завдані Державному бюджету України та сплатило 500 млн грн", — зазначили в БЕБ.

Збитки, які встановили в межах кримінального провадження, підтвердили й висновком судово-економічної експертизи. Справу скеровано до суду.

Зазначається, що оперативне супроводження здійснювали працівників СБУ, процесуальне керівництво — прокурори Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, торік аудит Міністерства оборони України виявив порушення в одній із військових частин у Чернігівській області на майже 40 мільйонів гривень. У зв’язку з цим розпочато кримінальне провадження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.03.2024 05:49