Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

"Ухвалимо наймудріше рішення": прем'єр Румунії зробив заяву щодо передачі Україні Patriot

У Міністерстві оборони Румунії мають серйозні сумніви щодо передачі Україні систем протиповітряної оборони Patriot. 

Про це заявив прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, пише Digi24.

Зазначається, що Чолаку ще не обговорював питання щодо передачі Patriot з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.

"Ми три держави із системою Patriot — це Польща, Румунія і Німеччина. Ми знаємо позицію Німеччини. У нашій країні, згідно з Конституцією, верховним головнокомандувачем армії є президент Клаус Йоганніс. Після візиту президента до Сполучених Штатів у мене ще не було жодних переговорів", — каже він.

Видання додає, що президент Румунії Клаус Йоганніс під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки заявив, що Україні потрібні системи протиповітряної оборони та наголосив, що була інтенсивна дискусія про те, хто може їх надати.

Чолаку зазначив, що міністр оборони Румунії "дуже не хоче віддавати цю систему, одну з систем, які мають бути передані Україні". Він додав, що це рішення ухвалюватимуть разом із президентом країни.

"Я твердо переконаний, що ми ухвалимо наймудріше рішення щодо Румунії, перш за все, хороше", — додав Чолаку.

Нагадаємо, що Румунія передавала Україні гаубиці, бронетранспортери та РСЗВ, водночас поставок Т-72 та МіГ-29, які є на зберіганні в цій країні, не відбувалося. Аналітики вказують, що, можливо, що ця техніка таки була передана нашій країні хоча б як "донори запчастин", але постачання були проведені неофіційно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2024 12:29