Фото: armyinform.com.ua

Україна до кінця року отримає півмільйона боєприпасів від ЄС, — ЗМІ

До кінця 2023 року Європейський Союз надасть Україні півмільйона боєприпасів, а наступного року поставить обіцяний мільйон снарядів.

Про це повідомив високопоставлений європейський чиновник на умовах анонімності в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми плануємо поставити до кінця цього року, я думаю, 500 тис. із мільйона. Я вважаю, що наступного року ми досягнемо мільйона. Але вірно, ми трохи затримуємося", — заявив він.

Проте він наголосив, що в постачанні мільйона боєприпасів буде "невелика затримка". За його словами, Євросоюз непублічно працює з іншими партнерами, щоб отримати деякі снаряди з інших країн, у яких вони є.

Нагадаємо, 13 листопада очільник дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що до кінця 2023 року країни ЄС не зможуть надати Україні мільйон артилерійських снарядів, як це планували. Зараз планується передавати ті снаряди, які виготовляють у країнах Євросоюзу.

Проте у листопаді міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Європейський Союз не зможе надати Україні один мільйон снарядів до кінця року. У відповідь Єврокомісар ЄС Тьєррі Бретон запевнив, що це реальна цифра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 19:36