Фото: Офіс президента

Україна домовилася зі США про спільне виробництво зброї, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зі Сполученими Штатами Америки домовилася про спільне виробництво зброї. Президент переконаний, що "це матиме глобальні позитивні результати".

Відповідну заяву гарант зробив під час відеозвернення, у якому підсумував візит до Вашингтона.

"Дуже важливий візит у Вашингтон був, дуже вагомі результати. Зустріч із президентом Байденом, із його командою. Є новий оборонний пакет: ППО, артилерія, снаряди, інженерні засоби. І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю. Це новий рівень нашої єдності! Копродукція в "оборонці" зі Сполученими Штатами – це історична річ. Нова промислова база, нові робочі місця для обох наших народів. Україна зможе виробляти, зокрема, ППО", — наголосив український гарант.

Очільник держави наголосив, що Україна готується створити нову оборонну екосистему разом зі Сполученими Штатами, щоб виробляти зброю, щоб "разом іще більше посилити свободу й захист життя".  Він також розповів, що глава Мінстратегпрому Олександр Камишін підписав угоди про співпрацю з трьома ключовими асоціаціями. До роботи в Україні залучають понад дві тисячі американських оборонних компаній.

"Обговорили й посилення інституцій нашої держави, аби очистити Україну від будь-яких ворожих та корупційних впливів. Є ціннісне рішення про повернення Україні вкрадених окупантами артефактів – предметів скіфського періоду", — додав Зеленський.

Нагадаємо, США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйона доларів. У Білому домі зазначили, що він має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ й допоможе зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку. До пакета допомоги увійшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Повний перелік озброєння, яке передають Україні США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 08:35