Фото: Офіс президента України

Україна готує далекобійні "сюрпризи" окупантам: Зеленський повідомив деталі

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна готує "хороші далекобійні речі", які дозволять російським загарбникам відчувати українську силу.

Про це він сказав у вечірньому зверненні 28 листопада.

Очільник держави зазначив, що провів нараду з міністром з питань стратегічних галузей промисловості України, яку можна назвати оптимістичною. "Ми готуємо, зокрема, хороші далекобійні речі, щоб окупанти відчували українську силу", — наголосив Зеленський.

Також президент України провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. За його словами, був також важливий аналіз нещодавніх атак проти України, тактики захисту протиповітряної оборони. "Чітка потреба — розвиток і посилення наших мобільних вогневих груп, а також усі максимально ефективні системи ППО", — наголосив він. Крім цього, президент відзначив ефективну роботу систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS.

Зеленський наголосив на необхідності значного посилення фортифікаційних робіт. "Фінанси є. Всі рішення є. Має бути повна відповідна робота в громадах. Усе абсолютно деталізовано — мін і бетону нашій державі точно вистачить. Потрібно більше швидкості та ефективності, і кожен, хто за це відповідає, має чіткі завдання", — зазначив президент.

Також очільник держави повідомив, що окрему увагу було приділено донецьким напрямкам.

"Авдіївка, Марʼїнка, район Бахмута. Там за цю добу найбільш інтенсивні бойові зіткнення. Я дякую всім нашим воїнам за силу та стійкість", — сказав він. Президент також особливо відзначив утримання наших позицій на Купʼянському напрямку.

Нагадаємо, останнім часом під час бойових дій росіяни зазнають великих втрат у живій силі. За даними британської розвідки, упродовж листопада 2023 року втрати російських військ становлять у середньому 931 особу на добу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 00:46